Πλησιάζοντας προς τις εορτές, όλοι θα βρεθούμε περισσότερο σπίτι λόγω των αργιών και των συνθηκών. Πολλοί θα βρούμε αυτό τον χρόνο, ως ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τα οικιακά και ένα βασικό πρόβλημα είναι ο καθαρισμός των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων λευκών συσκευών, όπως είναι το ψυγείο μας.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, για ένα πλήρες και βαθύ καθάρισμα έχουν ως εξής:
Το ψυγείο είναι από τα βασικότερα κομμάτια στις κουζίνες μας, μη ξεχνάμε ότι χάρις την ύπαρξή του μειώθηκαν οι προερχόμενες από την τροφή ασθένειες που ταλάνιζαν επί αιώνες τον άνθρωπο, οπότε βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά στην αποθήκευση τροφίμων με ασφάλεια και βαθύ καθαρισμό κάθε 3-6 μήνες.
Συμβουλή: Είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε καλά το ψυγείο πριν από τα εβδομαδιαία ψώνια καθώς έτσι θα υπάρχουν λιγότερα τρόφιμα στο ψυγείο, οπότε και λιγότερος κόπος. Σκεφτείτε έξυπνα λοιπόν!
Συμβουλή: Αξίζει να θυμάστε, ότι αν τα ράφια (ή άλλα αφαιρούμενα μέρη) είναι κατασκευασμένα από γυαλί, είναι καλύτερο να τα αφήσετε πρώτα να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μειώσετε τον κίνδυνο ρωγμών ή θραύσης τους σε πολύ ζεστό νερό.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην παραβλέπετε τον εξωτερικό καθαρισμό του ψυγείου, όπως η λαβή και το περίβλημα της πόρτας, όπου τα μικρόβια μπορούν να συσσωρευτούν μέσω συχνής επαφής με τα χέρια. Εάν έχετε ψυγείο με τον καταψύκτη στο κάτω μέρος, χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο της ηλεκτρικής σας σκούπας για να αφαιρέσετε ψίχουλα τροφίμων που έχουν μαζευτεί στα λάστιχα που βρίσκονται στο εσωτερικό της πόρτας του καταψύκτη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για να τα σκουπίσετε ή με κάποιο βρεγμένο πανί καθαρισμού για ευκολία.
Μουλίαστε τη γωνία μιας πετσέτας από λινό ή βαμβακερή βυθισμένη σε διάλυμα καθαριστικού υγρού με χλώριο καθαρίζοντας προσεχτικά τα πλάγια του ψυγείου και χρησιμοποιήστε μια στεγνή γωνία της πετσέτας για να στεγνώσετε μετά την πόρτα.
Αφήστε να λειτουργήσει η ψύξη.