20/06/2024 - Πώς να διατηρήσετε ένα καθαρό σπίτι με κατοικίδια

20/06/2024 - Πώς να διατηρήσετε ένα καθαρό σπίτι με κατοικίδια
Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό με τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού. Ακουλουθήστε μικρά tips για να αντιμετωπίστε την τριχόπτωση και τις βρωμίες των μικρών φίλων σας.

Πώς να διατηρήσετε ένα καθαρό σπίτι με κατοικίδια: 

Η συμβίωση με κατοικίδια ζώα, όπως σκύλους και γάτες, φέρνει χαρά και συντροφικότητα, αλλά και λίγη ακαταστασία. Η τριχόπτωση του σκύλου ή της γάτας, οι λασπωμένες πατημασιές και τα περιστασιακά ατυχήματα είναι μέρος του πακέτου. Ευτυχώς, η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού σας δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία με τα κατάλληλα εργαλεία. Ακολουθεί ένας οδηγός με τις καλύτερες μεθόδους για τη διατήρηση ενός τακτοποιημένου σπιτιού χρησιμοποιώντας πανιά μικροϊνών, σφουγγαρίστρες, ξεσκονόπανα και αποχνουδωτές.

Πανιά μικροϊνών: Ο συμμαχός σας για τον καθαρισμό

Τα πανιά μικροϊνών είναι ένα παιχνίδι που αλλάζει τα δεδομένα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα πανιά είναι εξαιρετικά ικανά να προσελκύουν και να συγκρατούν τις τρίχες, τη σκόνη και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων χάρη στις ειδικές τους ίνες.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε:

  • Καθαρισμός επιφανειών:  Ιδανικό για το ξεσκόνισμα επίπλων, ραφιών και πάγκων. Οι ίνες παγιδεύουν τη σκόνη και τις τρίχες, ώστε να μην αιωρούνται απλά γύρω από το σπίτι.
  • Παράθυρα και καθρέφτες: Καθαρίστε τα παράθυρα και τους καθρέφτες με ευκολία. Αυτά τα πανιά αφήνουν τις επιφάνειες χωρίς σημάδια καί ίχνη απο χνούδια, ακόμα και αν έχει ακούμπησει την μυτούλα του εκεί ο μικρός σας συγκάτοικος.

Συσκευές: Σκουπίστε το ψυγείο, το καλοριφέρ και άλλες συσκευές. Τα πανιά με μικροΐνες είναι εξαιρετικά στην αφαίρεση λεκέδων και τριχών.

Σφουγγαρίστρες: Για αστραφτερά καθαρά δάπεδα

Τα δάπεδα δέχονται το μεγαλύτερο βάρος από τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων ζώων. Οι σφουγγαρίστρες, ειδικά αυτές με κεφαλή από μικροΐνες, μπορούν να κάνουν τα πατώματά σας να φαίνονται πεντακάθαρα.

Επιλογές σφουγγαρίσματος:

  • Σφουγγαρίστρα με μικροΐνες: Ιδανική για την απομάκρυνση των τριχών και της βρωμιάς των κατοικίδιων ζώων από τα δάπεδα από σκληρό ξύλο, πλακάκια και laminate. 
  • Σφουγγαρίστρα ατμού: Αυτές οι σφουγγαρίστρες χρησιμοποιούν ζεστό ατμό για να καθαρίσουν και να απολυμάνουν τα δάπεδα, κάτι που είναι ιδανικό για σπίτια με κατοικίδια που φέρνουν βρωμιά και μικρόβια από έξω.

Συμβουλές για το σφουγγάρισμα:

  • Σκουπίστε πρώτα: Πάντα να σκουπίζετε με σκούπα ή παρκετέζα πριν από το σφουγγάρισμα για να απαλλαγείτε από τη χαλαρή βρωμιά και τις τρίχες.
  • Καθαριστικά ασφαλή για τα κατοικίδια ζώα: Χρησιμοποιείτε καθαριστικά διαλύματα που είναι ασφαλή για τα κατοικίδια ζώα. Αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς.

Ξεσκονιστήρια: Φτάνωντας ψηλά και κρυφά σημεία

Τα ξεσκονιστήρια σας βοηθούν να καθαρίσετε τις δυσπρόσιτες περιοχές, όπως οι ανεμιστήρες οροφής, οι περσίδες και οι κορυφές των ντουλαπιών, όπου η σκόνη και οι τρίχες των κατοικίδιων ζώων αγαπούν να συγκεντρώνονται.

 

  • Πτυσσόμενα ξεσκονιστήρια : Αυτά είναι εξαιρετικά για να φτάνετε σε ψηλά σημεία χωρίς να χρειάζεστε σκάλα.
  • Ξεσκονίστε τακτικά: Ξεσκονίστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ειδικά σε χώρους όπου τα κατοικίδια ζώα σας περνούν πολύ χρόνο.

Αποχνουδωτές: Γρήγορη αφαίρεση τριχών

Οι αποχνουδωτές είναι ο καλύτερος φίλος του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων. Είναι ιδανικά για γρήγορο καθάρισμα και αφαίρεση των τριχών των κατοικίδιων ζώων από τα ρούχα, τα έπιπλα και το αυτοκίνητό σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους αποχνουδωτές:

  • Έπιπλα: Κυλήστε πάνω από καναπέδες, καρέκλες και μαξιλάρια για να μαζέψετε γρήγορα τρίχες και τρίχες.
  • Φροντίδα ρούχων: Κρατήστε ένα αποχνουδωτή δίπλα στην πόρτα ή στο αυτοκίνητό σας για να καθαρίζετε τα ρούχα σας πριν βγείτε έξω.
  • Ταξίδια: Πάρτε μαζί σας έναν αποχνουδωτή όταν ταξιδεύετε με κατοικίδια για να διατηρείτε το κατάλυμά σας χωρίς τρίχες.

Η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού με κατοικίδια ζώα είναι απολύτως εφικτή με τα κατάλληλα εργαλεία και μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού. Τα πανιά μικροϊνών, οι σφουγγαρίστρες, τα ξεσκονιστήρια και οι αποχνουδωτές είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της σκόνης, της βρωμιάς και του τριχώματος των κατοικίδιων ζώων.

Ενσωματώστε αυτά τα εργαλεία στο πρόγραμμα καθαρισμού σας και θα έχετε ένα καθαρό, άνετο σπίτι για εσάς και τους τριχωτούς φίλους σας. Καλή καθαριότητα!

Σχετικά προϊόντα
Our Brands